Wat kan een klinisch geneticus precies betekenen voor me?

Wat kan een klinisch geneticus precies betekenen voor me?

Een klinisch geneticus is een medisch specialist. Deze wordt ook wel erfelijkheidsarts genoemd. Een genetisch consulent geeft net als de klinisch geneticus erfelijkheidsadvies. Hij of zij is geen arts maar doet wel (eenvoudig) onderzoek en vraagt ook DNA-onderzoek aan. Zij kunnen helpen om duidelijkheid te krijgen over de precieze erfelijke oorzaak van een congenitale myopathie, en uitleg geven over de kans dat dit wordt overgedragen naar een volgende generatie. Ook kunnen zij onderzoek doen naar het voorkomen van de genetische afwijking en aandoening in de familie.

Psychosociaal werkers of maatschappelijk werkers van de polikliniek klinische genetica kunnen met jou zaken op een rij zetten. Ze helpen bij het maken van een keuze of bij het verwerken van een uitslag. Ook geven ze adviezen als je je familie of je kinderen gaat informeren.

Bent u patiënt of mantelzorger en heeft u een vraag?

Staat uw vraag niet tussen de veelgestelde vragen? Stel deze vraag dan aan de specialisten van het expertisecentrum via het contactformulier. Zij helpen u graag.
Stel een vraag
Weet u wat u moet doen bij een spoedopname? Informatie over spoedopnames